Vanmiddag werd het nieuws wereldbekend gemaakt in de Lage Landen: Rudi Petit-Jean – directeur Gamma België – verlaat het nummer drie van de Belgische DIY markt.

Rudi Petit-Jean (51), vervoegde het Belgisch team van de franchiseorganisatie Intergamma in 1993 na een loopbaan bij Expert en werd op zijn 31° in 1998 de jongste telg van alle Belgische retailers.

Net die jonge, dynamische spirit zorgde er voor dat Gamma België op amper twintig jaar tijd een opmerkelijk groeiproces van haar winkelpark meemaakte van maar liefst 150 %.

Dynamisch, down to earth en digitaal denker

Rudi Petit-Jean wist op een doortastende wijze een succesvolle franchisecultuur te monitoren in een vrij complexe structuur van masterfranchise en franchisenemers.

Op de Amsterdamstraat 18 te Antwerpen werd Rudi door alle medewerkers op handen gedragen. Het wordt een bijzonder emotionele week aan de stroom…

Daarnaast slaagde de immer sympathieke en ‘down to earth‘ bedrijfsleider om de wisselwerking tussen de hoofdzetel in Leusden en het Belgisch anker aan het MAS te Antwerpen, optimaal te stroomlijnen.

De manier waarop hij samen met zijn Nederlandse collega de herstructurering van het category management proces piloteerde, werpt nog steeds zijn vruchten af.

Vanaf zijn intrede bij Gamma België brandmerkte Rudi Petit-Jean zijn marketingvisie met de Bompi en Mannekes campagnes waarvan hij – samen met Luk Wyns – de bedenker was.

Net voor die jarenlange retail marketing gedrevenheid werd hij verleden jaar gelauwerd als Master Marketeer.

De pop-up store die hij enkele maanden geleden opende aan de Havermarkt te Hasselt illustreert meer dan ooit die visionaire en inspirerende ingesteldheid van zijn Gamma-team.

Ook de Marsroutes blijven in het geheugen van leveranciers gegrift als een baanbrekend en stimulerende werkingsmiddel in de relatie retail-supply.

Last but not least, Rudi Petit-Jean vervulde een aanzienlijke rol zowel bij het inhaalmanoeuvre om de e-commerce strategie van Gamma op touw te zetten net zoals zijn cruciale rol bij de doorbraak voor gesynchroniseerd databeheer (GS1) in het DIY universum.

What’s next?

Rudi Petit-Jean blijft in dienst tot eind september. Wellicht vernemen we vrij snel via dit kanaal welke nieuwe uitdaging hem te wachten staat en hoe Gamma België vanaf het najaar zal worden aangestuurd..

Niettemin, het vertrek van Rudi Petit-Jean, na bijna een kwart eeuw bewezen diensten, doet toch een resem vragen stellen :

  • Welke impact hebben de recente persberichten m.b.t. CRH en Bricorama gehad op zijn beslissing?
  • Welke structuur zal Harm-Jan Stoter, CEO Intergamma, voor de toekomst van Gamma België uittekenen?
  • Welke toekomst is er weggelegd voor het franchisemodel van Intergamma in het algemeen?

 

SMA Belgium wenst hiermee Rudi Petit-Jean enorm veel succes toe in zijn toekomstige uitdaging !! 

Bron : DIY and Pro News, 21 augustus 2017