Vanaf 15 oktober a.s. gaat Rudi Petit-Jean de Belgische food retail activiteiten van het Nederlandse concern Sligro Group BV leiden.

De nieuwe directeur Sligro-ISPC zal deel uitmaken van het Directieteam van Sligro Food Group Belgium en wordt verantwoordelijk voor het integratieproces van ISPC (alsook het Brusselse Océan Marée) en de verdere uitbouw van de food retail activiteiten van Sligro Group.

Parel in de voedingsindustrie

Het Nederlandse bedrijf, opgericht in 1935 en met hoofdzetel te Veghel, is een bijzonder respectabele speler in de voedingswereld (food retail en food service).

De cijfers spreken voor zich: met een omzet van 2,8 miljard € en een netto winst van 81 miljoen € maakt Sligro (10.000 medewerkers) deel uit van de parels van de Nederlandse voedingsindustrie. Het beursgenoteerde Sligro Group (Euronext Amsterdam, aandeel genoteerd à 38,74 €) is, naast haar 50 foodservice groothandel vestigingen, eveneens bekend als de uitbater van het supermarketen concern Emté (133 winkels), Van Hoeckel catering en tal van productiebedrijven voor maaltijdcomponenten, patisserie, vis alsook een grootkeukenbedrijf.

Na de overname van Java Food Service (130 miljoen EUR) in 2016 en ISPC (86 miljoen EUR) eerder dit jaar, zijn de groeidoelstellingen van Sligro Group spraakmakend.

 

Vuurwerk in de keuken én aan de managementtafel

Rudi Petit-Jean mag een dergelijk groeiproces vanaf het najaar voor food retail eveneens bewerkstelligen.

De adelbrieven die hij meebrengt vanuit Gamma België qua expansie en merkbekendheid vormen meteen al een mooie garantie voor de slaagkansen.

Sligro België komt dus in de vaarwateren terecht van Makro, Hanos en Colruyt (Solucious en Cru).

Met Petit-Jean mag de sector spetterend vuurwerk verwachten: there is no business like food business.

De ondernemer ‘pur sang‘ geniet ontzettend veel aura in België als een charismatische manager, een keiharde werker en een team player.

Last but not least, insiders zijn niet verrast dat de nieuwe uitdaging van Rudi Food en B2B wordt.

Wij wensen Rudi het allerbeste toe

Als uitmuntende hobby-kok, is voeding niet alleen zijn passie, maar beheerst hij ook alle knepen van het vak en de sterren aan het voedingsfirmament…

Sligro wordt in België ongetwijfeld een groot begrip, net zoals de Kerstpakketten…. en zal met Petit-Jean aan het fornuis ongetwijfeld talrijke stakeholders snel doen watertanden.

De eerste winkelvestiging met het hoofdkantoor van Sligro-ISPC België opent binnenkort te Antwerpen, met een uniek uitzicht op het Havenhuis en het befaamde Pomphuis. De plannen voor meerdere vestigingen liggen meteen al op tafel. Via dit kanaal verneemt u meer hier over in het najaar.

De Belgische DIY Community wenst Rudi het allerbeste toe: van DIY naar… Let in be done in Food Service!

——————-

Auteur: Thierry Coeman
Bron : DIY and Pro News | Pulse | LinkedIn – 23 aug 2017